🍔
Kundcase

Apollo resor app iOS Android

Apollo resor skulle modernisera och bygga om sin app för att skapa mervärde för kunderna. Crossplatform klev in för att göra den digitala strategin till verklighet och utveckla en ny app med ramverket Microsoft Xamarin.

Appen låter Apollos kunder få information om sin resa och på plats hitta restauranger, upplevelser och utflykter.

Resebolaget ville vara modigt och bygga om appen från grunden och som multiplattform – på det sättet delas login och vyer så vi slipper utveckla och underhålla två plattformar. Det är precis vad Crossplatform erbjuder.

Utmaningen bestod av två delar:

  • Att föra över den gamla funktionaliteten från befintliga appen
  • Utveckla ny funktionalitet för att lyfta appen
Apollo resor semester app charter
Apollo resor app för iOS Android

Det fanns stora ambitioner gällande vidareutveckling. Men innan dess krävdes att all befintlig funktionalitet skrevs om i det modernare språket, utan att förlora kvalité. Då är det utmärkt att arbeta testdrivet för att försäkra att koden är stabil och klarar av förändring när den nya funktionaliteten ska läggas till.

Men en app är inte bara det du ser utan även ”backend” – den bakomliggande webbservern (moln) och kopplingar till andra system som t.ex. bokning, betalning och kundsystem.

Ofta krävs det att dessa moderniseras tillsammans med appen för att möta de nya kraven. Crossplatform har erfarenhet av att genomföra denna förändring, så kallat ”full stack”. Men vi delar gärna upp uppgifterna inom ett team så frontend och backend kan utvecklas parallellt.

Ladda ner appen nästa gång du ska resa med Apollo och testa själv.

Se appen i butik

Kontakta app utvecklare

Du kanske även gillar

Crossplatform