Appar 2019 och retrospektiv
Samsung Galaxy F concept by letsgodigital

Appar 2019 och retrospektiv

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:10 januari, 2019
  • Inläggskategori:Utveckla appar

Hur ser appar ut 2019? Hur ser våra mobila enheter ut? Vi ser tillbaka på 2018  och blickar framåt.

Vi har hunnit med att utveckla våra första appar som helhetsleverantör, snarare än konsulter och lärt oss mycket spännande på vägen.

Utöver detta hann vi göra vår första företagsresa och besökte konferensen React-Native EU i Wroclaw, Polen September 2018 för att lära oss det senaste om React-Native, ett av verktygen vi använder för att bygga appar till iOS och Android samtidigt.

Det var härligt att se hur många andra företag som tror på detta och är djupt involverade i verktygets fortsatta framtid. Utöver att vara en väl behövd belöning för våra anställda så visade det att vi verkligen är på rätt spår tekniskt.

Konferensdeltagare i Wroclaw, Polen September 2018

Så vad innehåller framtiden? Omslaget på denna artikel är en konceptbild för Samsung’s nya satsning, den vikbara telefonen ”Galaxy L” (källa: letsgodigital). Denna nya formfaktor lovar att ge oss surfplatta och telefon i ett.

Hur kommer detta påverka appar? Kommer vi behöva tänka annorlunda för att ta hänsyn till det utökade utrymmet appen får när man fäller upp telefonen? Vi på Crossplatform kommer så klart bevaka detta och vara de första med att testa appar på den första sanna ”phablet”:en.

Naturligtvis ligger inte Apple heller på latsidan utan förväntas tillföra en digital penna till sina enheter, precis som Samsung har med Galaxy Note. Kommer detta nu bli mer av standard? Förväntar du dig kunna skriva naturligt i appar? Även här ligger Crossplatform i framkanten och testar, utvärderar och tar höjd för teknikens utveckling.

IKEA Augmented Reality

En teknik som är på frammarsch är AR – Augmenterad Verklighet; det vill säga att visa något digitalt ovanpå verkligheten och på så sätt förstärka den. Att t.ex. IKEA, ovan, satsar på detta visar hur stort intresset är.
Vi testar så klart även detta för att kunna ge dig och dina kunder en fantastisk, överraskande, upplevelse.

Så det finns mycket spännande att se fram emot under appåret 2019, men viktigast är så klart vilken upplevelse användaren får.

Grunderna består de samma: ett enkelt gränssnitt som inte kräver förklaringar. En snabb och effektiv upplevelse och anledning att komma tillbaka till appen.

Crossplatform fortsätter fokusera på dessa områden samtidigt som vår toppmoderna metodik och teknik ger er kostnadseffektiva mobil-projekt där tiden inte skenar iväg och appen levereras till iPhone och Android samtidigt.

Vi ser fram emot att höra om era ideer och att hjälpa er förverkliga dem under 2019.

Med vänliga hälsningar

Teamet på Crossplatform