Medhelp sjukanmälan
MedHelp hjälper mer än 500 företag med lösningar för hantering av sjukfrånvaro, rehabilitering och hälsa (till exempel sjuk- och friskanmälan).

Medhelp sjukanmälan

  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:13 maj, 2020
  • Inläggskategori:Kundcase

Hur kan digitalisering hjälpa till i krisen? Vilka processer behöver förändras?

Sjukvården har aldrig varit viktigare i Sverige och Crossplatform är stolta över att ha hjälpt Medhelp med deras app för sjuk- & friskanmälan.

Appen är utformad för att du som medarbetare hos en arbetsgivare som är ansluten till MedHelp ska kunna göra din sjuk-, VAB eller friskanmälan på ett smidigt sätt.

När Medhelp mottagit din anmälan meddelas de som behöver informationen hos din arbetsgivare. Din arbetsgivare hålls uppdaterad under hela sjukperioden och kan därför ta kontakt med dig för kompletterande upplysningar.

Crossplatform klev in som app-experter och använde ramverket React-Native för att ta fram appen till iOS och Android samtidigt.

För att ta emot och hantera alla sjukanmälningar krävdes ett kompetent backend också, vilket en av våra fullstack-utvecklare tog fram. Det inkluderade databas och API som appen kan prata med.

Om denna app gör det litet lättare för hårt utsatta företag att administrera sjukanmälan och VAB så är vi glada över att ha bidragit litet.

Vilka utmaningar ser ni under krisen och hur kan de digitaliseras för att förenkla administrationen? Crossplatform hjälper gärna till att göra ert arbete lättare.